Благоевград осъмна в бяло, продължава да вали, обявиха жълт код в цялата страна

Снимка: Infomreja.bg

Синоптиците познаха в прогнозите си и за днес в цялата страна е обявен жълт код заради снеговалежи и силен вятър.

В бяло осъмна и Благоевград. Първите снежинки се появиха към 20 часа снощи, но по-сериозно започна да трупа рано тази сутрин.

Към момента снежната покривка е около 5 сантиметра. Обилен сняг продължава да вали и в момента.

"Времето не ни изненада, бяхме в пълна готовност и от 6.00 часа сутринта сме на терен", коментира пред ИНФОМРЕЖА управителят на общинското дружество "Биострой", Васил Бачев.

11 машини осоляват основните пътища в града. Традиционно повече усилия се влагат по стръмните участъци, като "14 полк" и улиците с наклон в кварталите "Освобождение" и "Балабрбаши".

С почистването на снега по тротоари, автобусни спирки, стълбища и мостове са ангажирани 80 служители на общинската фирма.

От Община Благоевград призовават шофьорите на автомобили да паркират на обозначените за целта места, за да не затрудняват работата и движението на техниката за снегопочистване, а собствениците на жилищни сгради, имоти и търговски обекти да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари и подходи към обектите.

Според синоптичната прогноза се очаква в следобедните часове валежите от сняг да започнат постепенно да спират и температурите да се понижат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK