БХРА: Улеснява се влизането на туристи в страната

Снимка: БХРА

В готовност сме да започнем летния туристически сезон

Три варианта за влизане в страната ще бъдат в сила от утре, след като днес бъде разписана и излезе заповедта на здравния министър Костадин Ангелов. Това е станало ясно на среща на туристическия бизнес при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха министри от кабинета и представители на бранша. Така гостите, пристигащи в България, както и сънародниците ни, връщащи се от чужбина ще трябва да предоставят отрицателен PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или доказателство за прекаран COVID-19 през последните 6 месеца.

Доволни сме от тази навременна стъпка, за която настоявахме и която трябва да направи влизането в страната по-лесно и бързо, а в този смисъл и да насърчи туристическият поток към страната, обясни след срещата зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Бранимир Миланов. Той подчерта, че сега е необходима засилена реклама на страната ни като безопасна туристическа дестинация и разгласяване на новите варианти за влизане в страната на потенциалните ни пазари в чужбина. Надяваме се на добър сезон, въпреки че по никакъв начин не можем да сравняваме очакваните резултати сега с тези от преди пандемията, подчерта още Миланов. Хотели и ресторантьори сме най-потърпевши от кризатата, припомни зам.-председателят на БХРА. И допълни, че бизнесът иска да работи, а за това е задължително осигуряването на лесен достъп за влизане в страната.

В готовност сме да започнем летния туристически сезон, вече стартирахме кампания „Безопасно Лято 2021“ и към момента всичко е заредено в социалните канали, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Видеото вече е достъпно, допълни Николова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK