Бареков: Борисов ще свърши като Брендо

Николай Бареков, снимка: infomreja.bg, архив

„Бойко Борисов ще свърши като Брендо“. Това обяви на пресконференция в Благоевград председателят на „България без цензура“ Николай Бареков.

Според него разследването по аферата "Кокаинови крале" вече е стигнало до Борисов. "Информацията ми за това не е от България. Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните служби. Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава", коментира лидерът на ББЦ.

Бареков обясни причината за "истеричното държание" на Борисов с искането му на всяка цена да се върне отново във властта и "да замете своите следи". Това обаче нямало да му се размине.

„Дълги години в Столична община е имало пране на пари от кокаин, който е бил продаван. Парите са внасяни у нас през луксозни автомобили, другата част е трябвало да се изперат някъде. Многобройни договори са подипсани в Столична община, когато Борисов е бил кмет. Сега следата води към него. Цялата идея е той да получи институционален чадър като влезе пак във властта, дори в коалиция с ДПС, да забави и спре временно службите да се ровят, защото нещата са дебели", увери Бареков.

"Няма значение дали някой е бил бивш премиер или кмет. Когато си продавал дрога, ще трябва да получиш присъда. Понеже Борисов знае, че нещата ще стигнат до него през Орлин Алексиев, сега лидерът на ГЕРБ буйства и се притеснява от западното правосъдие", допълни Бареков.

Според него Бойко Борисов иска екстремно влизане във властта, за да се отърве за още малък период от време.

"Какво прави Орлин Алексиев още като главен ковчежник на общината. Трябва да бъде потърсена отговорност и от Йорданка Фандъкова, тя трябва да отговори кой я принуждава да го прави - Бойко Борисов, Белия генерал или някой друг", каза още бившият телевизионен водещ.

Той обяви, че основните съдружници на Брендо са съдружници на най-близките хора на Орлин Алексиев. "Ако моята жена или моята майка са съдружници с Брендо, вие какво ще си помислите за мен? Дайте да си го помислим за Борисов. Жени, племенници на Орлин Алексиев са съдружници с дясната ръка на Брендо. Като искаш да стигнеш до Борисов, минаваш през Орлин Алексиев", подчерта лидерът на ББЦ.

Той поиска промяна в Закона за политическите партии. Лошо направените текстове според него са довели до абсурда с фалшивите подписи в документите за регистрация в ЦИК.

"Цялото ръководство на нашата партия във Варна се намери в списъците на Реформаторския блок. Галя Димитрова е нашият пердставител в РИК, Георги Ковачев е шеф на предизборния щаб във Варна, оказа се, че се е подписал за Реформаторския блок. Най-големият куриоз е, че лидерът на ЗНС Румен Йончев и съпругата му са се открили в списъците на "Синьо Единство", даде пример Бареков.

Според него трябва да се намали броят на политическите партии или да се намалят подписите, изисквани за регистрация в ЦИК.

Пред медиите в Благоевград лидерът на „България без цензура“ каза още, че след 25 май протестите срещу областния управител Муса Палев ще бъдат възобновени.

"Дерибействата на Муса Палев се дължат на това, че „на високо“ той играе с БСП, а „на ниско“, т.е. на местно ниво – с ГЕРБ" .

Според Николай Бареков областният управител на Благоевград трябва да бъде спрян на всяка цена и да престанат неговите издевателства срещу хората.

 

КОМЕНТАРИ

Huna18:42 - 22.04.2014
Bareika ami kakvo shte pravim s jenskata ti struktora .Znaesh li she tam slenuva nai golqmata izmanishka ot Blagoevgrad usajdana pri tova VILINA ASENOVA IVANOVA i sinat i sherno...ia nark..am Denislav neshto tragvash mnogo zle o6te ot na4alo proshisti si artiqta na mesno nivo
Belgaz09:30 - 16.04.2014
А ти ще квършиш като главен ибрикчия на Пеевски и Местан
122120:57 - 15.04.2014
Barekow e lud a tezi krai nego nenormalni kak moje nqkoj da wyrwi sled podobni mizernici tozi tip ni dokara mrakobesieto na sega uprawlqwa6tite s negowite izmi6lyotini za kostinbrod toj e za zatwora proklet da byde naweki
Пепо20:35 - 15.04.2014
да се надяваме

FACEBOOK