Байкушев: Проблемът на местните управници е, че аз съм кандидат

Снимка: ПП, Методи Байкушев

Това заяви в своя позиция кандидатът за кмет на Благоевград - адв. Методи Байкушев

Кандидатът за кмет, излъчен от Продължаваме промяната, за Благоевград – адв. Методи Байкушев, отговори чрез медиите на позицията на Община Благоевград, публикувана вчера.

Припомняме, че именно в неделния ден на посещение в Благоевград бе съпредседателят на Продължаваме промяната – Кирил Петков, който обяви безапелационната си подкрепа – както лична, така и на всички свои съпартийци, към кандидатурата на Байкушев за кмет.

Петков и Байкушев се срещнаха в разрушения аквапарк като Петков бе придружен от охрана от НСО, дадена му преди седмици.

Именно тази визита предизвика смущение у ръководството на Община Благоевград, от която институция публикуваха становище.

А днес – 12 часа по-късно, адв. Методи Байкушев отговаря на институцията така:

Вчера на изненадващо посещение в Благоевград пристигна Кирил Петков, който заяви категоричната си подкрепа към моята кандидатура за кмет на областния център. С екипа ми го посрещнахме в разбития и буренясал Аквапарк в града, неработещ от години. Защо? Защото именно това място е символ на случващото се в града ни от много време, както и безстопанствеността на общината. Разграден и необезопасен обект, застрашаващ живота (както посочват от пресцентъра на Община Благоевград), без забраняващи достъп табели (там редовно безпроблемно влизат хора, включително и деца, както признават още от Община Благоевград). В басейните има застояла с години вода, разхождат се и бездомни кучета. 

След като публично се видя разрухата, от пресцентъра на Община Благоевград излязоха със съобщение, в което първо:

- гражданите, присъстващи в Аквапарка, са наречени "свита";

- следва обвинение, че не спазваме закона (това е публична общинска собственост, без указателни забранителни табели и с отворен вход);

- влизането ни е определено като "нахлуване" (вече споменахме, че мястото е достъпно, без да е нужно да се катерим по огради и да чупим врати и катинари);

- категорично не е имало никаква конфронтация  между служители от общинския "Инспекторат" и НСО.

Проблемът на хората, управляващи общината е, че аз съм кандидат за кмет, че назовавам нещата с истинските им имена, че показвам резултатите от бездействието им и най-вече, че предлагам алтернатива на всичко това.

П.П.- Много граждани се свързаха с мен след вчерашната публикация във фейсбук страницата на Община Благоевград, че след изразено мнение, което не кореспондира с това на ръководството на институцията, са били блокирани и вече нямат достъп до публичната страница (впрочем аз също съм блокиран). Уважаеми властимащи, много разочароващи са цензурирането и липсата на чуваемост от Ваша страна, както и действията спрямо гражданите на Благоевград. Засега показвате, че кампанията Ви ще премине в черен и негативен ПР, на принципа "троловете активирани, а несъгласните блокирани"- това издава слабост.

Удивителна е способността на общинското ръководство да произвежда събития, но щяхме да сме по-доволни, ако за толкова време бяха произвели действие, което да доведe до новина, а именно да оградят и обезопасят, да източат водата от басейните и да почистят терена - нещо, което трябваше отдавна да е свършено!

А моята визия за Аквапарка съм я споделил отдавна, заършва Байкушев.

Ето и визията, която представя юристът:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK