Петков към Методи Байкушев в Благоевград: Вярваме, че ще трансформираш този град

Снимки: ПП

Методи Байкушев посрещна колегите си на територията на аквапарка в Благоевград

Категорична подкрепа от централното управление на "Продължаваме Промяната" изрази съпредседателят на партията Кирил Петков към кандидата за кмет на Благоевград адв. Методи Байкушев по време на изненадващото посещение в областния център в неделния ден.

"Цялата коалиция застава зад Методи Байкушев и вярваме, че той ще трансформира този красив град. Под негово управление Благоевград ще стане място с икономически просперитет, тъй като трите му приоритета са "работни места, работни места и работни места и то високоплатени", каза Кирил Петков.

Методи Байкушев посрещна колегите си на територията на аквапарка в Благоевград, който не работи от години, а състоянието му е "символ на досегашното управление и безстопанственост".

"Няколко години съоръженията се рушат и разграбват. Поредица от кметове оставиха това място да заприлича на това, което виждаме - истинско блато. Благоевград има нужда от нов модел на управление. През последните 12 години градът интензивно обезлюдява и не успява да привлече добри работни места. За 12-13 години тук е дошъл един единствен сравнително голям инвеститор. Възможните обяснения за това са само две - или некомпетентност на местната власт, или корупция", заяви Методи Байкушев и допълни, че Благоевград има нужда от истински стопанин и добър управленец, който не мисли първо за своя интерес

"Вярвам, че моят управленски опит ще даде възможност да поставя ясни правила за това как да работи общинската администрация. Абсолютен приоритет ще бъдат образованието и здравеопазването. Образованието е ключът към добрите работни места. За да могат гражданите да живеят спокойно и сигурно в един град, трябва да има и добро здравеопазване. Нашата община твърде дълги години се прави, че МБАЛ Благоевград не съществува. От изключителна важност е кметът на Благоевград да има силна подкрепа от правителството за насочване на национално и европейско финансиране към града, защото само чрез него могат да се решат системните проблеми. Благодаря на г-н Кирил Петков за посещението, което е ясен знак и залог за това, че бихме имали подкрепа, така че да започнем още от ден първи да работим здраво", каза още Методи Байкушев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK