Бабугери гониха злите духове в Делчево на Трифон Зарезан, Асим Адемов, Георги Шапков и производител от Драма зарязаха лозята

Снимки: Община Гоце Делчев

Въпреки мъглата и дъжда и тази година в местността „Баира“ край гоцеделчевското село Делчево се събраха стотици собственици на лозя, жители на Гоце Делчев и района, местни хора и самодейци от Мосомище и китното селце Делчево, което за 12-а поредна година бе домакин на Зимния фестивал, посветен на празника Трифон Зарезан и виното. 

След водосвета, отслужен от свещеник от епархията на Неврокопския митрополит Серафим, и поръсването на лозовия масив със светена вода за берекет и богата и хубава реколта бабугери прогониха злите духове, а заместник-областният управител Асим Адемов, бизнесменът Георги Шапков, чийто корен е от селото домакин Делчево, и председателят на Сдружението на винопроизводителите в Драма, Гърция, зарязаха лозята.

Поради неотложни ангажименти тази година за първи път от големия празник на виното в китното Делчево отсъстваха кметът на общината Владимир Москов и заместниците му Валери Сарандев и Богдан Боцев.

Атрактивните бабугери и женската фолклорна формация от Мосомище, местните самодейци и обичаната народна певица Боряна Карпузува допринесоха за невероятното празнично настроение на всички празнуващи. Те подгряваха с хубаво бяло и червено вино, което се лееше от двете чешми на площада. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//