Атанас Кирилов: Изграждането на Медико-балнеоложкия комплекс в обещания му вид е химера

снимка: ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБ - Кюстедил изразиха задоволството си от провеждането на извънредната сесия на Общинския съвет, но заявиха, че кметът Петър Паунов не е отговорил на поставените му въпроси за изразходваните средства от облигационния заем. “Бихме искали да знаем колко пари са похарчени от изтеглените 12 700 000 лв. облигационен заем, за какви дейности и обекти? Трябва да стане ясно и как тези средства са отразени в Бюджет 2011 и Бюджет 2012", коментира общинският съветник Вася Пешева.                                                                                                  

Според съветника Атанас Кирилов, изграждането на Медико-балнеоложкия комплекс в обещания му вид е химера. "След 1, 5 години, Община Кюстендил ще дължи 15 млн. лв., без да има работещ център, с приходите от който да се връща заема. Може би трябва да помислим за връщане на неизразходваната част от него, за да не затъне общината с толкова пари", коментира Кирилов.

Той обвини в бездействие администрацията и бившия председател на Общинския съвет, които не са направили необходимото за създаване на комисия, която да следи за движението на средствата по облигационния заем.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//