Андонов към Георгиева: Защо се финансират само обекти в райони на ДПС?

Георги Андонов, снимка: infomreja.bg, архив

По какви критерии Министерството на спорта е разпределило 20-те милиона лева за строителство на спортни обекти в страната и в частност в Благоевградска област. Такова питане ще отправи към министър Мариана Георгиева народният представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов.

„Средствата са разпределени неправомерно, непрозрачно, в интерес на общините с кметове от ДПС”, категоричен е Георги Андонов. Според него цифрите са красноречиви и те опровергават твърденията на спортния министър, че общините на ДПС не са привилегировани.

„От отпуснатите за област Благоевград около 2,6 млн. лв. само 200 000 лв. ще получи Симитли за изграждане на спортна площадка за мини футбол, всички останали средства от бюджета са насочени към общините Белица, Сатовча, Якоруда, Гърмен Хаджидимово и селата на ДПС в община Гоце Делчев - Брезница, Лъжница, Корница и Буково. И нито лев отново за общини като Благоевград, Банско и Разлог”, коментира Андонов.

Какво налага да се влагат хиляди левове от парите на данъкоплатците в населени места с около 100-200 жители и напълно да се изолират такива със 70-80 хиляди, пита депутатът от ГЕРБ министър Георгиева. „С какво село Бабяк, което ще получи 80 000 лв., е повече от град Гоце Делчев. Повече ли заслужават неговите жители от тези в Гоце Делчев. Защо вместо за селата Мосомище, Борово и Баничан се дават пари за Лъжница, Корница и Брезница, какви са критериите“, недоумява младият депутат.

„Знам, че за една година министър Георгиева няма как да научи всичко за спорта в България, след като допреди да стане министър на спорта се е занимавала в университетския си кабинет с лингвистика и синтаксис. Няма как да знае, че Благоевград от години е люпилня на футболни таланти, дала на световния и националния ни футбол имена като Димитър Бербатов, но е срамно в областния град на Пиринско да няма нито стотинка за спорт”, категоричен е той.

Според него осигурените от бюджета 20 000 000 лева по програмата за изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни се използват за предизборна кампания, като "министър Георгиева ги налива в общините на ДПС - политическата сила, която я постави в министерското кресло".

„Очевидно ще е най-добре за спортните ни федерации, за спорта, за високи постижения, за развитието на спорта в училищата, за спорта в свободното време и изобщо като цяло за българския спорт този министър да остане възможно най-малко време на поста си”, каза още Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

до мазния от снимката07:47 - 13.04.2014
мазен,прост до крайност, нагаждач,лъжец,измамник-отвсякъде боклук който няма никакъв срам, колкото повече го плюеш то той толкова повече се появява по вестниците да му гледаме гнусната предателска физиономия,ти си в историята боклук, не го ли осъзнаваш.докъде мислеше че ще стигнеш като предадеш приятелите си и се съюзиш със врагъ,казвах ти го и преди, казвам ти го и сега, ще стигнеш на майкати до путката, все пак ти си млад, имаш време да се поправиш,скрий се завинаги на политиката, тя не е за теб.
uoz10:12 - 09.04.2014
По-голям срам за Г.Делчев никога не е имало. Ето резултата от това да вземеш някой от полето и да го вкараш в парламента. Прост! Популист! Манипулатор на истината!
dsdgsgd22:59 - 08.04.2014
Da ti e.. maikata prosta. Nekadqrnik
До Гошето21:03 - 08.04.2014
Гоше,да не би Гоце Делчев,Борово и Мусомища да са район на Дпс бе аланкулу.Нали Дянков обеща да дадете пари за залата и излъга,сега дадоха 3 милиона за нея от Бсп.Стига си лъгал като за пункта за регистрация,спри се че малко ти остана в парламента после очи ще ти трябват да излезеш сред хората в нашия град.

FACEBOOK