Ало измамник се представи за син на 82-годишна от Петрич, отмъкна й 5 200 лв.

Снимка: Infomreja.bg, архив

С всичка сила вървят ало измамите в област Благоевград, почти не минава ден възрастни жени да се поддават на измамниците и да губят значителни суми пари, събирали за черни дни.

Така вчера около 12:45 часа в РУ-Петрич 82-годишна жена е подала сигнал, че е била измамена от мъж, който по телефона й се представил, че е синът й. С телефонното обаждане ало измамникът атакувал възрастната жена около 09:30 часа, като поискал от нея да събере всички налични пари в жилището си, за да плати капаро за климатици. Жената изпълнила  заръката и предала сумата от около 5 200 лева на непознат за нея мъж. За случая е уведомена Районна прокуратура -Петрич.

В 01 РУ-Благоевград вчера също е получено съобщение от 61-годишна жена от село Покровник за това, че за времето от 17:00 часа до 18:00 часа, непознат за нея мъж, който се представил за роднина й съобщил по телефона, че е извън Благоевград и е поръчал машини, за които е необходимо да се плати капаро. Жената е предала сумата от около 2 000 лева на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами, ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//