Акция във Врачанско: Задържаха купувач на гласове, давал по 50 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Разкриха и наркооранжерия

В РУ-Мездра е получено съобщение, че две лица купуват гласове  за определен кандидат за кмет в община Роман. 

При проверка в жилището на едно от посочените лица са открити списъци с имена на жители на общината. При претърсване на лек автомобил ползван от същото лица, са открити и иззети списъци с имена на лица.

Установени и разпитани в качеството на свидетели са 20 лица от откритите списъци, които в показанията си потвърждават, че са получавали срещу подпис, или им е предлагана сумата от 50 лв., за да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат на предстоящите местни избори. 

За срок до 24 часа  в РУ Мездра са задържани  двете лица, за които има подаден сигнал, че купуват гласове. Образувано е досъдебно производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Мездра.

Същия ден - на 27 октовмри, е проведена специализирана операция с цел противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества. Извършена  е проверка  в частен имот в гр.Козлодуй, обитаван от 39-годишен мъж.  

В оранжерия в дворното място на имота и в пристройка обособена като сушилня, са открити и иззети 100 растения със съцветия и листа с общо тегло 16 килограма канабис. 

Иззети са 3 ел. везни, уреди и приспособления за изсушаване на растения, течен тор за наторяване, 54 ловни патрона. Лицето е задържано, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK