ГДБОП разкри нелегален внос на огромно количество цигари без бандерол

Снимки: МВР

Иззети са и откритите на място превозни средства

В хода на проверката в склад в Модерно предградие, извършена съвместно със служители на Агенция Митници, са открити над 13 млн. къса цигари; почти 5 млн. лв. е предотвратената щета за бюджета, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В процеса на работата по случая и анализ на събраните данни се наложил изводът, че акцизните стоки най-вероятно са внесени нелегално в страната. В хода на предприетите проверки и с разширяването на постъпилата информация в столицата е установено складово помещение в района на производствената зона Модерно предградие, използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

Вчера, 26 октомври при съвместна проверка със служители на Агенция Митници е установен един от стопанисващите склада – на 42г., , който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв. От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство  по чл. 234 от НК.

Със задържането на нелегално внесеното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK