8 пъти по-висока цена ще плаща новият наемател на кафе-клуба на читалището

снимка: infomreja.bg и Община Благоевград

Осем фирми заявиха желание за участие в търга за кафе-клуба при НЧ „Никола Вапцаров” в Благоевград, но само шест от тях подадоха ценови предложения.

Най-щедра бе фирма ЕТ „Георги Грънчаров” с предложение от  4771 лв. месечен наем без ДДС, която безапелационно спечели наддаването.

Кафе-клубът се отдава за срок от пет години. Барчето, което доскоро бе стопанисвано от Костадин Угринов за сумата от 600 лв., се оказа един от най-предпочитаните обекти за местните бизнесмени и наемната му цена скочи близо 8 пъти.

Търгът бе предшестван от остър спор между общинската администрация и председателя на читалището Васил Новоселски, завършил в съда.

Проблемът бе кой да отдава под наем атрактивното помещение, което е общинска собственост.  Новоселски подаде жалба в Административен съд за спиране на търга, но тя бе отхвърлена с мотив, че помещението, в което се намира кафе-клубът, не се използва за творческа дейност, каквото е основното призвание на такъв културен институт.

След срока по реда за провеждане на търгове, в екплоатация на кафето ще влезе Георги Грънчаров, управител на две заведения и една дискотека в Благоевград. Далеч под неговата оферта бе предложението на фирма „Лабиринт 2008” ООД - 3600 лв. без ДДС.

Общо десет обекта бяха предложени на търг днес, но се явиха кандидати само за пет от тях - кафето при читалището, двуетажна сграда на ул. „В. Мечкуевски” 24-А ( Синята къща) с предназначение за клуб ресторант, самостоятелен обект в сграда на ул. „Арсений Костенцев” с предназначение за офис, едноетажна сграда до входа на Зоопарка, част от общински нежилищен имот с предназначение за стоматологичен кабинет в село Падеш.

Петима участници се включиха в наддаването за Синята къща, която се отдава под наем за срок от 10 години с първоначална месечна цена 552,83 лв. без ДДС.

Най-висока оферта предложи фирма „Методи Шурдев- Медисън” ЕООД - 1500,00 лв. без ДДС. На второ място се нареди „Гортекстил” ЕООД с предложение от 1325,00 лв.  По две фирми се състезаваха за офис на ул. „Арсений Костенцев”, с първоначален месечен наем 79,82 лв. без ДДС.

Победител бе фирма Регионално дружество „Знание” с предложение за наем- 81,00 лв. без ДДС. Сградата до входа на Зоопарка, чиято начална наемна цена бе  90,72 лв. без ДДС, спечели ЕТ „Люси- Людмила Чобанова” с предложение 95,00 лв. без ДДС.

Стоматологичният кабинет, който бе подложен на тръжна процедура с първоначална цена 30,80 в село Падеш, отиде при Петко Веселинов Нинов за 44,00 лв. на месец без ДДС.

Председател на комисията на търга бе новият директор дирекция „Управление на собствеността  и регулация” Румяна Чорбаджийска.

 

снимка: infomreja.bg и Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as