72-годишна благоевградчанка купи 19 ваучера на мобилен оператор по заръка на мним приятел на сина й

Снимка: Infomreja.bg, архив

Възрастна благоевградчанка купи 19 ваучера на мобилен оператор след заръка на мним приятел на сина й.

Сигналът за телефонната измама е подаден във Второ РУ-Благоевград вчера. Предния ден около 20:00 часа 72-годишната жена получила обаждане на мобилния си телефон от мъж, който се представил за приятел на нейния син и я помолил да закупи 12 ваучера на мобилен оператор и да му продиктува кодовете за зареждане. 

Жената купила ваучерите и продиктувала кодевете им. Същата вечер към 23:00 часа тя получила второ обаждане от същия мъж, който я помолил да купи още 7 ваучера и отново да му продиктува кодовете. И този път изпълнила молбата му. 

След като се чула със сина си, разбрала, че е измамена и се оплакала в полицията. 

Размерът на нанесената щета е 190 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//