50 лица с обвинения след акция „Бяло“, сред тях и ученик

Снимка: ПРБ

Апелативната зона включва районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали

Спрямо 50 лица са повдигнати обвинения за държане и разпространение на наркотични вещества от прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това съобщи днес на брифинг Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Апелативната зона включва районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. Обвиненията са повдигнати през последните два дни.

В рамките на провеждащата се акция на Прокуратурата и МВР, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев, срещу разпространението на наркотични вещества днес, 7 декември 2022 г. , на територията на апелативната зона са образувани общо 24 досъдебни производства, като по тях има задържани 24 лица по Закона за МВР, извършени са множество претърсвания и изземвания.

Установен е 17-годишен ученик от училище в гр. Пловдив, в чиято раница са били открити таблетки, за които се предполага, че са екстази и на които е назначена експертиза. На територията на гр. Сопот е била открита лаборатория за отглеждане на марихуана. До момента са иззети и различни видове наркотични вещества на територията на прокуратурите в апелативната зона.

В рамките на днешната акция за противодействие срещу разпространението на наркотични вещества в региона на Окръжна прокуратура-Пловдив  са образувани 8 досъдебни производства, 8 лица са задържани по Закона за МВР, извършени са 7 претърсвания и изземвания, има привлечени като обвиняеми.  

Подробности бяха изнесени днес на съвместен брифинг, в който участваха Румен Попов, заместник-апелативен прокурор и ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d