47-годишният мъж от Благоевград е починал не заради поставена ваксина, а от вирус

Снимка: Infomreja.bg

Направената днес аутопсия е установила, че инфекцията е поразила вътрешните органи

47-годишният мъж от Благоевград е починал не заради поставена ваксина, а от остра вирусна инфекция, съобщават от "24 часа".

Направената днес аутопсия е установила, че инфекцията е поразила вътрешните органи и основно белия дроб.

Припомняме, вчера стана ясно, че мъжът е починал дни, след като е бил имунизиран с ваксина от първата спряна партида на "АстраЗенека". Той не е съобщил да има придружаващи заболявания.

Районната прокуратура в Благоевград разпореди проверка по случая. Полицията е изискала документацията по случая от РЗИ, за да съберат материалите по разпоредената проверка.

Майката на починалия мъж е поискала да се направи аутопсия.

Съдебният медик е установил, че вследствие на инфекцията той е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране. Установена е и хипертрофия на сърцето. Това означава, че най-вероятно мъжът е имал и високо кръвно.

Взети са хистологични проби, допълнително ще се изследва и дали починалият не е бил заразен с коронавирус. Резултатите ще станат ясни до седмица.

Припомняме, преди дни беше съобщено и за 54-годишна жена, която е починала в МБАЛ - Благоевград няколко дни след ваксинация. За нея обаче се предполага, че тя вече е била заразена с коронавирус, който е протекъл скоротечно.

Миналата седмица пък друга жена почина в Пловдив след поставяне на ваксина на "АстраЗенека". Именно по тази причина имунизацията с препарата у нас беше временно спряна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK