363 литра нелегален алкохол задържаха в района на ГКПП Дунав мост 2

Снимка: АМ

В хода на проверката е установено, че един от палетите съдържа стекове с кенчета консервирана соева напитка

На 22.05.2021г., около 11:00ч., митнически инспектори от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ извършват проверка на товарен автомобил, напускащ страната през ГКПП Дунав мост 2 – Видин. В хода на проверката е установено, че един от палетите съдържа стекове с кенчета консервирана соева напитка, а другият палет – кашони с PVC и стъклени бутилки, пълни с прозрачна течност и с етикети на неакцизна стока.

При отваряне на една от бутилките митническите служители констатират, че течността е с характерен мирис на спирт. Измерване с денситометър показва, че съдържанието на бутилките е с напитка с 43 алкохолни градуса. Задържани са общо 363 литра алкохол, разпределени в 348 потребителски опаковки - 108 PVC-бутилки от 0,5 л и 240 стъклени бутилки от 2,25 литра.

Всички артикули са без валиден български акцизен бандерол и към момента на проверката не е представен опростен придружителен документ или друг търговски документ, съдържащ реквизитите на опростения придружителен документ. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП -Видин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK