3198 смениха личния си лекар в Кюстендилско

снимка: whatdoctorsthink.com

От началото на годината 3198 пациенти от Кюстендилска област са сменили личния си лекар, като в първия период 1427 човека са се възползвали от правото да изберат друго джипи.

През юни 1739 души са сменили личния си лекар. С молба до директора на РЗОК - Кюстендил д-р Матей Попниколов, личния лекар са си сменили 32-ма. Причината е или проблем, или смяна на местожителството в съответния район.

Най-често причината за смяна на личния лекар е лошо отношение към пациента.

По данни от РЗОК 24 013 човека на територията на област Кюстендил са здравнонеосигурените лица. Тези, които внасят редовно здравните си вноски са 119 289.

“Истината е, че здравната система в България е построена на принципа на солидарността и затова този проблем е от една страна за тези, които си плащат и от друга за самите лечебни заведения. Съгласно закона за лечебните заведения колегите в болниците и в спешните центрове, не могат да отказват прием на здравнонеосигурени пациенти. Важно е и това, че здравнонеосигурените родилките получават безплатно  услугите в здравните заведения по места за сметка на държавния бюджет”, коментира още д-р Матей Попниколов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//