30-ина души стачкуваха на жп гарата в Кюстендил

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

30-ина души се събраха на перона на ЖП гара Кюстендил, за да изразят протеста си в днешната стачка, обявена от служителите в системата на Български държавни железници. На касата за билети имаше надпис "Стачка". Служители предупреждават пътниците, че влакове не пътуват. Сутринта са продадени  само 2 билета за Земен.

В 7.15 часа е отпътувал влакът за София, но е спрян на гарата в Земен. В Земен е спрян и пътническият влак от София, който тръгва в 5.55 часа. Той не пристигна на гара Кюстендил, по разписание в 8.56часа .

По разписание е тръгнал влакът в 6.00 часа за Гюешево, в него е пътувал само 1 пътник. За първи път по тази линия пътува новата мотриса „Дезиро”, вместо старата дизелова мотриса, като това е вариант за намаляването на разходите по тази линия. В нея се е качил само един пътник. Той е пристигнал на гарата, но няма да се връща, както е по разписание.

„Този влак ще остане там до края на стачните действия днес. На практика на жп-гарата в Кюстендил няма да пристигат, а и няма да заминават влакове, до 16.00 часа”, каза Яни Георгиев, председател на синдикалната структура КНСБ в Кюстендил.

Два влака са били спрени на железопътната гара в Дупница. По разписание през железопътната гара в Дупница трябва да минат 13 влака.

Междувременно стана ясно, че от 11 декември отпадат всички ежедневни влакове, които тръгват от гарата в Кюстендил в 6.00 часа за с. Ръждавица и в 6.30 се връщат обратно. За Гюешево ще пътуват влакове в сряда, събота, неделя и празнични дни. Досега те се движеха във вторник, четвъртък, събота, неделя и в празничните дни.

Запазват се всички бързи влакове за София, отпадат само пътническите с връзка в Радомир, в  най-късните часове ( от Кюстендил за Радомир в 19.22 часа и от София в 19.50 ).

Редовният билет до София е 6.60 лв., като пенсионери и ученици ползват 50% отстъпка, а цената за отиване и връщане е 8, 70 лв. Билетът до Гюешево е- 2.50 лв. ЖП-транспортът продължава да бъде най-евтиното средство за придвижване, коментира Кирил Кирилов, началник на регионален център "Пътнически превози"- Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK