3 часа опашка за море в Гърция!

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От МВР предприемат допълнителни мерки относно трафика

До 3 часа бе изчакването на границата с Гърция вчера за всички мераклии да пробват Бяло море на празника на буквите. Колони имаше по всички пунктове за изход към южната съседка, но положението традиционно бе най-тежко на ГКПП Кулата-Промахон, съобщава telegraph.bg.

Към 11 часа сутринта вчера опашката пред пункта бе повече от пет километра. Според очевидци, споделили драмата си в социалните мрежи, причината е обстойна проверка на всички превозни средства от страна на гръцките полицаи на границата. Информацията обаче бе опровергана по-късно с факта, че проверките на българо-гръцката граница се извършват на едно гише от гръцка страна, съвместно от нашите и гръцките служби. Опашката обаче се образува, въпреки че отворени за работа бяха всички налични гишета.

По-рано през деня от МВР обявиха, че във връзка с очаквания през празничните дни засилен трафик през българо-гръцката граница предприемат допълнителна организация. „С цел безпроблемното преминаване през пунктовете в рамките на тези дни ще са отворени всички работни места, за които е обезпечен необходимият ресурс от служители и технически средства“, съобщиха от министерството.

За да се облекчи движението към София утре, от пътната агенция обявиха, че ще спрат камионите от 11 ч. до 21 ч. по ключов участък от магистрала „Струма“ край Симитли. Сериозни колони обаче се очаква да се образуват между Струмяни и Кресна, където магистралата се влива в дефилето. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//