3 акта за 3 минути: Пиян русенец е хванат зад волана с над 2 промила

Снимка: Infomreja.bg

Извършена е проверка, при която е изяснена самоличността му

На 23 ноември в 21:05 ч. служители на МВР от Русе са забелязали лек автомобил марка "Фолксваген"  да се движи по ул. "Мария Луиза" в посока ул. "Давид", който впоследствие спрял и от него излязъл водач във видимо нетрезво състояние.

Извършена е проверка, при която е изяснена самоличността му – русенец на 53 г.

В хода на проверката е изяснено, че колата е негова собственост, а по отношение на документите, които предоставя, че не носи свидетелство за регистрация, за което му е съставен акт.

Папредвид състоянието му е изпробван с техническо средство, но не успял да вкара достатъчно въздух в уреда, за годен тест и отказал повторна проба с дрегера, за което му е съставен друг акт.

Водачът изразил желание да даде кръвна проба, издаден му е талон за медицинско изследване на кръвна проба и е съпроводен до УМБАЛ "Канев", където му е била взета такава.

При анализ на кръвната проба е получен резултат от 2,13 промила концентрация на алкохол. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK