18-годишен младеж обърна тир в Бургас

Снимки: ОДМВР-Бургас

Нямал шофьорска книжка

Тази нощ около 23.45 часа служители от Пето Районно управление – Бургас, забелязали в районна на бл. 39 в к-с „Изгрев“ криволичещ ТИР и подали сигнал със стоп палка за спиране и извършване на полицейска проверка.

Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания, а увеличил скоростта  и се отправил към бул. „Стефан Стамболов“ в посока София.

ТИР-ът, последван от полицейски патрули, продължил да се движи с несъобразена скорост по мокра пътна настилка. В района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“ той се преобърнал, блокирайки бул. „Никола Петков" и разсипвайки по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а бил 18 годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в к-с „Славейков". 

Злополучният шофьор е стар познайник на полицията, който нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти. Навършил е пълнолетие преди месец, но заради пандемията все още не е пренасочен извън социалното жилище.

Младежът не притежава шофьорска книжка.  Дал е противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а, оставен в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18- годишният младеж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от ТИР-а около 05.15 ч., когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира, за да бъде възстановен нормалният пътен трафик.

Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрутът на автобусите от градския и междуградския транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

По случая в Пето Районно управление – Бургас, е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK