17-годишна художничка представя творбите си в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград

На 30 януари, от 18:00 часа, в малката зала на Градската художествена галерия – Благоевград ще се открие изложбата на Габриела Попова "Спи градът. Фосфени". 

Авторката е само на 17 години, ученичка е в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" в София. По думите й успява успешно да съчетава ученето, практиката, четенето на стихове и рисуването. И непрекъснато вижда фосфените -  онези тайнствени светлини, които не попадат в очите ни, но виждаме с душата си. Изложбата "Спи градът. Фосфени" представя не само картините на Габриела, но и любимите й стихове от Димчо Дебелянов.

Всяка творба е свързана с дълбоката душевност на поета символист. Изложбата представлява едно интересно съчетание на изобразително изкуство и поезия, съобщават от Общината.

На 31 януари, от 17:00 часа в голямата зала на ГХГ - Благоевград ще се представи изложбата "Нарисувано в галерията" – произведенията, които бяха създадени в Коледното ателие „Рисуване и чаша чай“.  Кои са участниците в първото Коледно ателие и какво беше тяхното настроение, заповядайте, за да разберете!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK