„Вражалец” и Стефан Рядков на микревска сцена

снимка: infomreja.bg, архив

Комедийният спектакъл "Вражалец" по Стефан Костов на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград ще зарадва театралната публика на Струмяни на 22 ноември.

Режисьор е Костадин Бандутов, сценографията и костюмита са на Георги Славков, текстът и музиката са дело на на Николай Ваклинов, а хореографията е на Димитър Болгар. Участват актьорите: Стефан Рядков, Николай Кимчев , Маруся Ваклинова, Петър Кьосев, Пепа Манева, Божана Косева, Илия Павлевчев, Андраш Кончалиев, Георги Манев, Кънчо Кънев, Румен Попкостадинов, Жанет Керанова, Александър Митев, Николай Чобанов, Нина Болгар, Милена Илиева, Зорница Георгиева и Иво Карадаков.

Представлението е от 19 часа.

Класикът на българската комедия Стефан Костов  е известен на младото поколение театрални зрители главно с “Големанов”. “Вражалец” е написана през 1933г., спада към типа социално-битови комедии и разказва за суматохата, която настава в едно село след пристигането на другоселец, който “завлича” финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари. Основната атракция на историята не е самата интрига, а отношенията между селския “елит”, представен от попа, кмета и няколко “активистки”.

Пиесата е писана 20-те години на миналия век, но авторовите думи, за съжаление са жестоко актуални и днес. Основното действие, около което се случват всички перипетии е печатането на фалшиви пари.

„Ще върнем театралната публика на Струмяни. Такива културни събития ще са част от живота на хората в общината", заяви кметът Емил Илиев.

За всички, които желаят да посетят колективно пиесата, ще има организиран транспорт срещу съответно заплащане. Билетите са символични - 3 лв.

Любителите на театъра могат могат да видят великолепната постановка на "Вражалец" на 22.11 в  Народно читалище „Братя Миладинов 1936” от 19.00  часа.

Билети: При читалището, тел. 07434 30 58

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK