Ученици от СОУ - Сатовча откриват пленарна сесия на Европейския парламент

снимки: СОУ - Сатовча

24 ученици от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Сатовча заминаха преди часове на посещение в Европейския парламент в Страсбург.

Младежите ще бъдат евродепутати за един ден. На 28-и ноември учениците от Сатовча ще открият парламентарната сесия, в която ще участват техни връстници от 28 държави.

Пътуването на децата от Сатовча е по повод спечелената голяма награда на регионално състезание по европейската програма „Евроскола” от отбора на Клуб за ООН - Сатовча.

Състезанието се проведе на 12-и април в Благоевград, в което взеха участие 8 отбора от областите Благоевград, Кюстендил и Перник и отборът на Сатовча успя да се класира на първо място и да вземе голямата награда.

Състезанието в Благоевград бе организирано от Регионалното бюро на Европейския парламент в България.

Силният отбор от Сатовча бе представен от Цветелина Ушева, Селвера Странджева, Дани Моллова, Константин Хаджиев и Ахмед Упов, всички членове на “Клуба за ООН” и Клуб “Чужди езици”.

Помощник-директорът Джеват Дунчев бе техен водач, който също замина с групата за Страсбург.

Групата се придружава от трима учители, като главен ръководител е Цветана Янева, координатор на Клуб ООН - Джеват Дунчев, и Маруся Лозанова, която ще е преводач по време на пътуването и срещите на децата от Сатовча в Европарламента.

Родители учители и приятели, които изпратиха малките европарламентаристи, споделиха, че подготовката и радостта за това пътуване от страна на учениците е била изключително емоционална.

Всички изпращачи им пожелаха в едно с директора Милко Сиркьов успешно пътуване, отлично представяне и щастливо завръщане.

 

снимки: СОУ - Сатовча
снимки: СОУ - Сатовча

КОМЕНТАРИ

CHICAGO22:26 - 26.11.2014
БРАВО,ЗЛАТНИ ДЕЦА БЪЛГАРСКИ,ЖЕЛАЯ ВИ-МНОГО ЗДРАВЕ,И КЪСМЕТ,И ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ УСПЕХИ ЗА В БЪДЕЩЕ,БРАВО.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK