След броени дни дядо Костадин от село Нова Ловча става столетник

Костадин Бехов, снимка: infomreja.bg, архив

За честване на 100-годишен юбилей на Костадин Бехов от хаджидимовското село Нова Ловча се готвят близките на столетника, местни жители и кметският наместник Георги Неделин.

За малкото погранично село това е първият човек, доживял до заветните 100 години.

Дядо Костадин е роден на 28 ноември 1914 година. Съпругата му е починала отдавна и той живее в селото заедно със сина си Благой и снаха си Катерина, които се грижат за него.

Възрастният мъж има 5 сина, но двамата от тях са починали. Има много внуци и правнуци, повечето от които са пръснати по страната, защото синовете му отдавна са напуснали малкото селце и са свили семейни гнезда в Димитровград и други краища на България.

В бащината къща е останало да живее само семейството на сина му Благой.

Иначе местните разказват, че дядо Костадин Бехов, въпреки стоте си години, е в сравнително добро здравословно състояние. Когато времето е хубаво, излиза сам пред къщи да се припича на есенното слънце. Той никога не е пушил цигари, но и до днес всяка вечер си пийва по 50-100 грама домашна ракийка.

Столетникът от Нова Ловча през целия си живот се е занимал със земеделска работа, бил е и прислужник в местното училище, дори след като се пенсионирал.

В селото дядо Костадин е на почит, а за стотния си рожден ден ще получи подаръци както от близките си, така и от местното кметство и община Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

gogo20:31 - 11.10.2014
Да е жив и здрав още 100 години!
gogo20:31 - 11.10.2014
Да е жив и здрав още 100 години!
gogo20:30 - 11.10.2014
Да е жив и здрав още 100 години!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK