Родолюбиви неврокопчани спуснаха от балконите си националния трибагреник по случай 3 март

Родолюбиви неврокопчани спуснаха от балконите на къщите българското знаме по случай Националния празник на България - 3 март.

Първи, както всяка година, голям трибагреник поставиха на терасата на къщата си, която се намира на едно от най-стратегическите места в града, семейство Виолета и Мариан Яневи.

С всяка изминала година все повече неврокопчани окичват фасадите на домовете си с българското знаме, с което почитат Освобождението от турско робство и падналите за свободата на родината. 

Тази вечер от 17 часа в навечерието на Националният празник стотици жители и гости на града се поклониха пред паметника на загиналите военнослужещи от община Гоце Делчев.

За поредна година ден преди 3 март Община Гоце Делчев организира честване, на което своето преклонение отдават общинското ръководство, представители на институции, партии и всички училища.

 

КОМЕНТАРИ

55209:25 - 04.03.2015
"Родолюбиви неврокопчани спуснаха от балконите си националния трибагреник по случай 3 март " ... родолюбиви, а децата им в чужбина...!?
J.J.J.15:43 - 03.03.2015
Златото е от българските чорбаджии и българското население,защо това никой не го казва.А след освобождението настъпва най-мракобесния период от българската история.Властвало е беззаконие и мракобесие,остатачните хайки от поборници са грабили и клали така както турците не са, за злато.Турската империа по това време е била единствената в която, в обращение е било златото.
hhj12:20 - 03.03.2015
Честит 3 март на всички Българи и помаци /нали помаците са Български граждани/Честито освобождение 137 години от турско робство.Честит Национален Празник на Всички
Анко04:14 - 03.03.2015
За никого не е тайна, че Русия си гонеше имперските интереси. Това се учеше в учебниците още преди Десети ноември. Да, но Освобождението на България в резултат на войната е факт! И 32.5 тона злато е нищо в сравнение с петвековното "османско присъствие". Свободата е по-скъпа от парите! Защо не ни освободиха Англия или Франция например?

FACEBOOK