Разлог се представи като туристическа дестинация на изложение в Истанбул

снимки: Община Разлог
Община Разлог се представи като туристическа дестинация на международното туристическо изложение „East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015” (EMITT) в Истанбул, Турция.
 
Планинската община за първи път участва на туристическото изложение в Турция, което е сред най-големите в света. Кметът Красимир Герчев, който присъства на туристическата борса, коментира, че участието дава възможност на община Разлог да се представи на международния туристически пазар. „Продължаваме да рекламираме и показваме красотата на нашата община”, увери градоначалникът. 
 
Представянето на Разлог бе на българския информационен щанд от 99 кв. м. На него се представиха още 23 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. 
 
Хотелиерите от Разлог изразиха увереност, че атрактивността и възможностите за 4-сезонни приключения на територията на община Разлог ще предизвикват интерес сред многомилионния турски туристически пазар.  
 
В рамките на изложението министърът на туризма в България Николина Ангелкова представи България като туристическа дестинация пред турски туроператори и заинтересовани страни. „По предварителни данни е налице между 30 и 40% ръст на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година“, каза министър Ангелкова. По думите й турските оператори вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар. 
 
Международно туристическо изложение в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. м. По информация на Министерството на туризма в България до края на годината ще бъдат организирани Дни на България в Истанбул и Дни на Истанбул в София. Целта е засилване на туристическия обмен.
 
 
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK