Осветиха Домашния социален патронаж в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Домашният социален патронаж в Благоевград бе официално осветен днес от отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично”.

Деца от филиала на ЦДГ №2 „Света Богородица“, който се помещава в сградата на социалния патронаж, бяха подготвили за гостите музикална програма. Те танцуваха модерни и народни танци и изпяха красивата българска песен „Облаче ле бяло“.

 На официалното откриване присъстваха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград Христина Шопова, директор на Дирекция „Финансова политика” Румяна Зъкова, ръководители на Комплекси за социални услуги и ръководители на звена, много гости и потрбители.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов честити обновената кухня на потребителите и персонала, който работи в нея. "С тази нова кухня вдигаме капацитета на изхранващите се от нея. Сега на ден от тук излизат 1000 порции, като целта на общинското ръководство е всеки нуждаещ се да бъде изхранван след време", заяви градоначалникът.

Домашният социален патронаж е с най-модерно оборудване и е настанена в сграда до VIII СОУ „Арсени Костенцев”. Кухнята е оборудвана със съвременни домакински уреди, които са предпоставка за бързина и качество при приготвяне на храната.

Помещението е разделено на определени сектори, където се складират и приготвят ястията за деня- отделение за зеленчуци с хладилник, за месо с машини, отделение за яйца и други. Отделните сектори са обособени според процесите на обработка на храната. Монтираното кухненско оборудване включва печки, фурна, електрическа пекарна, зеленчукорезачка, картофобелачка и други.

Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK