Николина Чакърдъкова води листата на АБВ в Пиринско

Бившият депутат Ивайло Калфин и неврокопчанинът Димитър Хаджиев на честването на 111 години от Илинден в местността "Попови ливади"

Вчера на заседание на Националния съвет на АБВ бяха взети решения за издигане на водачи на листи за предстоящите избори, като списъкът на известните водачи все още не е пълен. До 17 август (неделя) всички листи трябва да бъдат утвърдени от съвета на коалицията и да бъдат в пълния им състав, съобщава Агенция "Фокус".

Румен Петков оглави листата на партията в Плевен, като след него е бившият баскетболист Цветан Антов. Председателят на партията Георги Първанов обясни, че Петков и Антов са тандем, на който разчита и очаква да получат добър резултат в град Плевен.

От думите на Румен Петков стана ясно, че ПП АБВ ще отстоява реализацията на проекта „АЕЦ – Белене“, ще се бори за реализацията на автомагистрала „Хемус“ и ще покаже, че военнопромишления комплекс е стратегически въпрос. В Плевенско вече има проведени две общински конференции на АБВ – в Никопол и в Искър, избрани са и председатели на общинските структури в двете общини – Любомир Мачев, зам.-кмет на Никопол, и Гордиан Даков – бизнесмен.

За водач на листата на ПП АБВ – Варна, както и за тази на 25 МИР – София е избран Ивайло Калфин, бивш външен министър и доскорошен евродепутат. На чело на листата в Ловеч е Кирил Цочев,министър на търговията в правителството на Любен Беров Кметът на Перник Росица Янакиева и ген. Валентин Петров ще водят листите на АБВ в Перник и Пловдив област.

Правят впечатление още имената на ген. Михо Михов, бивш началник на ГЩ на Българската армия, който води листата на партията в Бургас и на народната певица Николина Чакърдъкова, която оглавява листата в Благоевград, проф. Борислав Борисов застава на чело в Пловдив. Иван Иванов - Видин, док. Стайко Спиридонов, пластичен хирург – Пазарджик, Петър Стоянов, финансист – Враца, Емил Костадинов – Монтана и др.

По думите на Румен Петков на чело на листите на ПП АБВ са привлечени пъстра палитра от хора. Според него това е една много силна гаранция за обществото, че гласувайки за тях то ще бъде силно представено в парламента. Румен Петков обясни, че в последните години гражданското общество е било изтласкано на заден план.

Петков посочи, че фактът, че БСП изолира хора като Андрей Пантев е показателен за стремежа на традиционните политически партии да се отърсят от нравствените и морални авторитети и корективи. Той допълни, че АБВ дава точно тази възможност чрез силни и ярки личности, чието мислене няма как да бъде партизирано и за бъде подчинено на партийни клишета и догми. По този начин АБВ гарантира на гражданите, че гласувайки за тях, гласуват за собствените си интереси.

 

КОМЕНТАРИ

комшия15:48 - 13.08.2014
Ех Павка мина през ВМРО,след това РЗС, след това ЛИДЕР, след това ГОРД, след това БСП, сллед това ДПС и то само за 2 години. Баща ти - Георги Петелов, иначе е мъжкар, си има три щерки.
за14:33 - 13.08.2014
Та дори тя е с глави над въпросната Д.Савеклиева и Гошето Андонов - тъпото Да не говорим че АБВ са успешни хора !
Аврам13:58 - 13.08.2014
ЧЕ ИЗОБЩО ИМА ЛИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И АКО ИМА ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДНА НЕЗАВИСИМА? ТЕЛЕВЕЗИЯТА НА КУНА ПРОДАВА СМС - И И СЕКС ТЕЛЕФОНИ, СТАМЕНОВ И ПЕТЕЛОВ СА МЕКЕРЕТА НА ПЕЕВСКИ И ШАПКАТА, ТЕ ЗА ТОВА СЕ БОРЯТ ЗА СТО ЛЕВА ЩОТО ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ГИ ВЗЕМА ДРУГ, СТРУМА И ТЯ Е НА ПЕЕВСКИ, ВЯРА НА РАМАДАН АТАЛАЙ. КОЕ ДА ЧЕТА?
***12:36 - 13.08.2014
ЕКСКЛУЗИВНО !!! Само за 100 лв... можем да: 1. да омаскарим който кажете. 2. да подкрепим политически. 3. да излъжем, да рекламираме, да публикуваме каквото кажете. 4. да направим свирка. 5. и много други работи. Павел Петелов и Веселин Стаменов - дописници без образование в топ медиите Запад-Юг,Градът, Нова Места

FACEBOOK