Министър Десислава Танева: Протестите на тютюнджиите ме изненадаха

Министър Десислава Танева, източник: Farmer.bg
Бях наистина изненадана, вчера получих съобщение за подготвяните протести на тютюнопроизводителите. Днес на протеста, който ще е в Гоцеделчевско, ще има представител на МЗХ. Това заяви земеделският министър Десислава Танева, съобщава БГНЕС.
 
Танева съобщи, че са провели консултативен съвет с тютютнопроизводителите преди седмица. Няколко дни преди това са поканили фирмите, които изкупуват тютюн на разговор в министерството, за да се убедят в готовността им да започнат с изкупвателната кампания.
 
"И бяхме убедени в това. И двете страни - и тютютнопроизводители, и изкупвачите на тютюн поискаха законодателни промени по повод ясни правила и гаранции за едната и за другата страна", каза Танева.
 
Тя посочи, че са се консолидирали около най-належащи промени, които трябва да направят, така че от 1 март 2015 година да стартират новата си стопанска година с тази регулация, включително регистър на тютюнопроизводители.
 
"МЗХ е готово с тези законодателни изменения и още утре ще бъдат пуснати за обществено обсъждане. Искахме да ги представим първо на нов консултативен съвет", заяви Танева и допълни, че в този смисъл снощи се чула с кмета на община Сатовча Арбен Мименов, който в понеделник ще бъде в МЗХ и ще му представят измененията. 
 
 

КОМЕНТАРИ

BOJIK21:32 - 17.12.2014
таа мома може да мери само с мис БЪЛГАРИЯ,на последния мис свят.
kompir21:53 - 12.12.2014
tozi mazniq mimenov 6te go prikotkate v gerb,toi moje da se nagajda mn dobre,uspeh
zyzy15:34 - 12.12.2014
do satov4a pak li mimenov vi e vinoven
сатовча15:07 - 12.12.2014
Кой беше този Арбен Мименов,онзи дето краде премиите от хората ли.Продажник.

FACEBOOK