Звездата на Берое ще бъде първото зимно попълнение на "Левски"

Снимка: startphoto.bg

Вини Трибуле е водещият реализатор на Берое

Ръководството на Левски усилено работи по зимната селекция. Първото попълнение на тима за пролетния дял на кампанията ще бъде Вини Трибуле, съобщава "Тема Спорт". В момента нападателят е част от Берое. Той има договор до края на първенството. И за да го имат в редиците си, те ще трябва да платят някаква трансферна сума, но тя в никакъв случай няма да е голяма. От "Герена" са провели разговори с агентите на футболиста, които са българи. И са уточнили какви условия ще получи клиентът им, за да носи екипа на столичани.

Вини Трибуле е водещият реализатор на Берое. Централният нападател има 4 гола в 9 шампионатни мача. Освен на върха на атаката, той може да действа и на фланга. Роден е на 18 юни 1999 година във Франция, но има камерунско потекло. Висок се 184 килограма и тежи 75 килограма. Той няма да заема квота за играч извън ЕС. Вини пристигна в Стара Загора в края на есенния дял на сезон 2022/23. През миналата кампания отбеляза 3 гола в 14 срещи в първенството. Трибуле започна много силно сегашната, след като вкара 4 пъти в 3 двубоя - 2 пъти за 2:1 над Пирин, и по веднъж над Арда (1:0) и Крумовград (1:0).

Треньорът Николай Костов искаше да подсили атаката и през лятото, но не успя да го направи. Той разполага само с един чист централен нападател - Рикардиньо. Другият такъв в състава - Билал Бари, вече повече от година лекува контузия.

В изминалия трансферен прозорец сините не бяха много активни на пазара. Те привлякоха единствено халфовете Дарлан и Хасими Фадига. И двамата обаче все още не успяват да си извоюват статут на твърди титуляри. Николай Костов повече разчита на Дарлан, но в някои срещи се налага бразилският дефанзивен полузащитник да остава извън групата заради надвишената квота за играчи извън Европейския съюз. Очаква се обаче този проблем да отпадне тази седмица, като Цунами получи български паспорт. Фадига бе наказан за снощния сблъсък с Лудогорец, като французинът минава за "играч от ротацията". /Темаспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK