С 10 стотинки по-евтино се продава тази година зелето в Гоцеделчевско. Така производителите вече предлагат хитовия за сезона зеленчук на цена от 30-40 стотинки за килограм. В сезона на туршиите и най-вече на зелето хората в региона масово пълнят каци и бидони, правят различни зимнини.
Мазетата се зареждат най-вече с туршии, боб и картофи, които са основните продукти в зимното меню на хората в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Производителите на зеле са предимно от гърменските села Дъбница и Дебрен. Според тях тази година реколтата е добра, а качеството - безспорно.
Най-търсено си остава зелето, произведено в с. Дъбница, за което в региона се говори, че е с най-добри вкусови качества. А месец ноември си остава най-подходящият за приготвяне на зелеви туршии.