Зелена светлина на три проекта за 9 млн.лв. в Банско

Георги Икономов, снимка: Община Банско

Общинските съветници в Банско дадоха съгласието си кметството да кандидатста с проект „ Рехабилитация на общински път II-19 с. Места – с. Гостун и с. Места – с. Обидим” по Програма за развитие на селските райони.

По същата мярка Общината ще кандидатства и с проект „Реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на с. Обидим и с. Кремен”.

Одобрение за кандидатстване получи и проект „Реконструкция и подобряване на сградния фонд на Читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1894” – Банско и Народно читалище „Димитър Благоев 1925” – Добринище” по същата програма.

С гласа си общинските съветници удостовериха съответствието и на трите проекта с приоритетите на Общинския план за развитието на общината. Максималният размер на безвъзмездната помощ за трите е общо 9 млн лева, без нито един лев общинско съфинансиране.

След рехабилитацията на пътя Филипово – Осеново – Места – Кремен тези проекти са още една голяма крачка към превръщането на община Банско в модерна и европейска административна единица, привлекателно място за живот и отдих.

 

Георги Икономов, снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//