Здравна конференция в Кипър за лечението на рака

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещи учени и медицински специалисти от цяла Европа ще обсъдят проблема

За първи път Кипър е домакин на европейска здравна конференция на високо ниво по въпросите на изследванията и лечението на раковите заболявания. Водещи учени и медицински специалисти от цяла Европа ще обсъдят тези проблеми днес и утре в крайбрежния град Лимасол, съобщава БТР.

Участниците в научния форум на Европейската организация за изследване и лечение на рака (EORTC) ще дискутират и предложат нови терапевтични стратегии с използването на иновативни лекарства и техники срещу тези заболявания, казаха от Кипърското онкологично дружество, организатор на конференцията.

Очаква се да бъдат представени и нови данни от изследователски програми, които да помогнат за разработването на адекватни и модерни медицински грижи.

Европейската организация за изследване и лечение на рака е основана преди 61 години. Тя провежда, координира и насърчава висококачествени клинични проучвания, насочени към подобряване на продължителността и качеството на живот на хората с рак.

Повече от 4000 пациенти и техните семейства получават безплатни грижи от Кипърското общество за борба с рака, бе съобщено на проведения в началото на април във всички градове в страната 48-и „Марш на Христодула“. Това е най-голямата ежегодна инициатива в Кипър за набиране на дарения в подкрепа на болните от рак.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//