Затвор за кюстендилец, утолявал нагона си с мъж чрез сила и заплахи

Снимка: Infomreja.bg

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие

Районен съд – Кюстендил, призна 53-годишен мъж / неосъждан / за виновен в това, че на 31.05.2021 г., в гр. Кюстендил е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, лишено от възможност за самоотбрана, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 157, ал.1 от НК, информират от пресцентъра на съда.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като  наложеното от съда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години се редуцира с 1/3 до „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим. На основание чл. 59, ал.1 от НК, съдът приспада времето, през което лицето е било задържано с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, с каквато е и към момента по същото дело.

Районен съд – Кюстендил, осъжда подсъдимия да плати на настойника на пострадалия сума в размер на 12 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени от пострадалия неимуществени вреди, в резултат на извършеното престъпление, като за разликата от пълния претендиран размер до 20 000 лв., отхвърля иска като неоснователен.

Подсъдимият се осъжда да плати и разноските по делото, в размер на над 3300 лв., както и дължимата държавна такса за уважения размер от гражданския иск.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as