Застъпници на Яне Янев от Неврокопско протестират заради неплатени хонорари

Яне Янев, на снимката долу: Павел Петелов, infomreja.bg, архив

Застъпници от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, работили в изборния ден, събират подписка, с която да сезират прокуратурата в Гоце Делчев за неплатени хонорари, обещани им лично от лидера на РЗС Яне Янев.

Янев обещал по 40 лева възнаграждения на застъпник, но месец след парламентарните избори никой не е получил въпросните пари.

Само от Гоце Делчев около 100 души все още очакват партийният лидер да им изплати дължимите суми.

Хората изразяват съмнения и за евентуални злоупотреби с личните им данни, които са предоставили на РЗС за издаване на удостоверения за застъпници.

Координатърът на РЗС в Гоце Делчев Павел Петелов, който поел цялата организация за провеждането на вота за 42-ро Народно събрание, призна, че също не е получил и лев за работата, за която го е наел Яне Янев.

Активисти на РЗС в Гоцеделчевско твърдят, че Янев отказал да им плаща заради лошите изборните резултати. На други пък обещавал, че лично ще дойде в Гоце Делчев да им плати, но без да уточнява кога.

„18 часа беше работният ни ден на 12 май, на крак и под напрежение. Не искам да си мисля, че един политик, когото уважавам,  може да ни излъже и да не ни плати за положения труд“, коментира Магдалена Димитрова от Гоце Делчев.

Димитрова съобщи, че заедно с излъганите застъпници на Яне Янев от другите общини в Неврокопско – Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, готвят протест пред централата на РЗС в София, на който да настояват партията да се разплати с тях.

 

Яне Янев, на снимката долу: Павел Петелов, infomreja.bg, архив
Яне Янев, на снимката долу: Павел Петелов, infomreja.bg, архив
Яне Янев, на снимката долу: Павел Петелов, infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

гоце01:10 - 14.06.2013
е нали Петелов си взе мерцедес, чакайте си вие паричките ако си нямате друга работа
хах23:28 - 13.06.2013
От гей пари - това да не ви е мъжка дума . Как така му се вързахте на въдицата на димката ?
osvedomen20:09 - 13.06.2013
QNE QNEV , ne e platil i na vesnik struma ot minalite izbori sega pak ne e platil na mediite , sa6to taka na zastapnici ot blagoevgrad o6te ne e plateno na vsi4ki moje da popitate plamen oblasnia kordinator na rzs v blagoevgrad , popitaite mitko zahov ot razlog plati si ot negovia djob na zastapnicite v razlojkia raion i sega QNE mu dalji 20000 lv a she mu gi dade ama znaeteli koga, nikoga
Петел кокошка19:01 - 13.06.2013
Тоя бишко на снимката ли е Павел Петелов? Тоя е изял парите на хората,знам го със сигурност от Яне Янев.Тоя смени 10 партии само да се облажи и всички го разбраха че е тулуп.

FACEBOOK

//