РЗС: В Неврокопско нямахме легитимни застъпници за изборите

Иван Подолински, снимка: РЗС

„В Неврокопско за парламентарните избори на 12 май нямахме легитимни председатели на РЗС, както и застъпници в секционните комисии. Това са  временни ръководства, а хората, които се организират да протестират днес, сами са изявили желание да ни помагат за изборите. На легитимните застъпници сме изплатили своевременно възнагражданията”. Това заяви по повод обявения за тази вечер протест от над 150-те застъпници, работили в  изборния ден за партията на Яне Янев, кандидат-депутатът Иван Подолински от РЗС.

”Може ли такава наглост от страна на политици, които лично дойдоха в Гоце Делчев, наеха за предизборен щаб с  договорен наем, наеха собственика на помещението Павел Петелов за координатор, на който, освен наема, му беше обещано възнаграждение от 1000 лева за месеца на предизборната кампания. Какво сме виновни ние, че хората не са гласували за РЗС и резултатите от вота не са се харесали  на Яне Янев и кандидата за депутат Подолински. Бяхме наети от РЗС да покрием секциите в четирите общини със застъпници и наблюдатели срещу възнаграждение от 40 лева и в крайна сметка сега си измиват ръцете, че сме били нелегитимни. Как тогава ни бяха издадени удостоверения и ни бяха събрани личните данни”, остро реагираха наетите за застъпници хора от региона.

Тази вечер те ще се съберат на протестен митинг от 18 часа.

Активисти на партията от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча се чувстват излъгани от ръководството, заради неизплатени възнаграждения за работата им по време на изборите на 12 май. Те ще се съберат през офиса на РЗС и после ще се отправят към площад „ Гоце Делчев”.

Междувременно сред протестиращите върви подписка, която ще представят пред Районна прокуратура-Гоце Делчев.  За да защитят правата си и да накарат  ръководството на РЗС да им изплати обещаните възнаграждения, те ще прикрепят и удостоверенията, с които са упълномощени като застъпници.

Повече от 150 души са били регистрирани за застъпници в секционните комисии в изборния ден. Около 80 са били те в община Гоце Делчев, 34 от община Хаджидимово и по двама в секционните комисии в Гърмен и Сатовча, заяви общинският председател на РЗС в Хаджидимово Иван Шиндов.

"Ние не се чувстваме нелегитимни представители на РЗС. Подкрепяли сме политиката на тази партия години наред, зад гърба си имаме десетки срещи с Яне Янев и хора от ръководството и са ни търсили винаги като хора, представляващи  РЗС в региона. С   манипулативните изказвания РЗС  тотално си затваря пътя към нашите общини за следващи мероприятия и избори. Тук не става въпрос за парите, а за политическо достойнство", категоричен бе Иван Шиндов.
 

Иван Подолински, снимка: РЗС

КОМЕНТАРИ

1-117:48 - 19.06.2013
Боклук непиши от името на Яне Янев а си гледай болното здраве и сипазидиректорският столче се клати здраво събирай пари за друг .
Яне Янев22:58 - 18.06.2013
Този Иван Шиндов пък кой го познава че се пише толкова важен.Трябваха ми хора за изборите и балъците веднага се хванаха на въдицата че ще им даваме чували с пари.Това че си прост не означава че си заслужил парите.Ако бяхме спечелили щях да ви позлатя.Но при този резултат мога само да изкажа маята и партията благодарност!
prokuror16:33 - 18.06.2013
xaxa podolinski prost si beshe i takav si ostana ta i lubovnizata ti qnka pokrai teb zashto oshte se poqvqvate v obshtestvoto svirki pravixte v satov4a za zastapnizi a sega bili neligitimni dano vi sprat i sybsidiite shtoto da nemojete da se 4ykate v elitni hoteli
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK