Започва ремонтът на 8 улици в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Стартът на проекта беше даден от временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград

С официална церемония „Първа копка“ бе поставено началото на проекта за основна реконструкция на улиците „Васил Априлов“, „Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“.

На церемонията присъстваха заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов, Пролет Трифонова и Любен Милев, секретарят на Община Благоевград Мария Захова, инж. Румен Томов и представители на фирмите, които ще изпълнят проекта.

Стартът на проекта беше даден от временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев:

"Поставяме началото на нещо отлагано повече от 30 години, а именно реконструкцията на уличната мрежа. Инвестицията е в размер на 5 млн. лв. Искам да подчертая, че всички фирми, които ще работят по строително-монтажни работи са от Благоевград, като по този начин Община Благоевград помага на бизнеса от града да запази работни места и да реализира печалби. Надяваме се, че в отговор на това те ще изпълнят една качествена реконструкция и тези улици един път за винаги да имат качествена настилка. Надяваме се хората да го оценят. Този голям проект няма да мине без неудобства, надявам се гражданите да го разберат и да бъдат търпеливи.“

Инж. Румен Томов пожела успешна и ползотворна работа при осъществяването на този изключително сложен инфраструктурен проект и подчерта: „Изпълнението на тези строително монтажни работи е плод на наша усилена работа няколко месеца назад, за да убедим Общинския съвет Благоевград, че това е необходимо за жителите на тези улици, тъй като по наша информация старата ВиК мрежа не им създаваше добри условия за живот. Мазетата им бяха пълни с фекални води и нямаха възможност да ги ползват, затова беше необходимо да се изтегли този кредит и да се облагороди кварталът.“

„Благодаря Ви, успешна работа и бъдете здрави", добави още той.

Предстои да бъде направена подмяна на ВиК мрежата, както и да се преасфалтира пътната настилка и да се реконструират тротоарите. Предвижда се до края на годината проектът за реконструкция на улиците да бъде изпълнен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK