Започва изготвянето на управленската програма на евентуалния кабинет „Василев”

Снимка: Infomreja.bg

ПП проведе преговори с потенциалните си коалиционни партньори

След уикенд на преговори за съставяне на кабинет с премиер Асен Василев, потенциалните коалиционни партньори започват да пишат управленска програма. "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" се договориха да подготвят ясно разписан документ с конкретни задачи и срокове за период от 6 месеца.

За целта трите формации ще излъчат по трима представители от своите парламентарни групи, за да изработят програмата, съобщава Нова тв. Към тях ще се присъединят и независими депутати, отцепници от ИТН, с които прговорите бяха вчера. Очаква се структурата на правителството и имената на министрите да бъдат обявени най-късно в сряда. 

“Събираме приоритети от депутати по различни сектори и политики. Работата върви. Не вярвам това да е единственат среща”, каза Лена Бориславова на влизане в НС преди началото на разговорите за изготвяне на управленска програма на бъдещ кабинет “Василев”.

“Целта на събирането е да подготвим ясна законодателна програма с конкретни приоритети и срокове. Ще работим активно. Ние сме готови с ясни мерки и срокове за тяхното постигане. Ако положим всички усилия, ще имаме един добър кабинет”, каза и правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова. Тя призова “всеки да преглътне егото си и да помисли за бъдещето на страната, защото до края на годината трябва да се извършат ясни и конкретни реформи”.

“Миналата седмица стана ясно, че ако те не бъдат изпълнени парите по Планът за възстановяване няма да бъдат в България”, каза още Йорданова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK