Заловиха нападателите на 76-годишния Стоица Илиев

снимка: infomreja.bg, архив

След 24-часово издирване кюстендилските полицаи, заедно с колегите им от пернишката полиция хванаха побойниците, нападнали възрастно семейство в махала „Копривлен” на невестинското село Църварица в понеделник късно вечерта. Двамата нападатели, които били маскирани, Стефан Тодоров от Велико Търново и Курти Куртев от Сливенско, вече са в стая с решетки. Установено е, че те двамата са бандитите, пребили и ограбили семейството на 76-годишния Стоица Илиев, който завчера малко преди обяд бе приет по спешност в благоевградската болница със счупвания и следи от малтретиране.

Двамата побойници работили като дървосекачи в община Невестино и били заловени в Радомир от полицейска блокада, поставена, за да издирва грабителите. В нападателите били открити и задигнатите от дядото пари за черни дни - 3 хиляди лева, както и откраднатия моторен трион.

Сигналът за станалото беше подаден във вторник рано сутринта, но тъй като откъм Кюстендил теренът на тази махала е недостъпен, полицаите ходили часове наред пеша, докато стигнат до къщата на пребития Стоица Илиев. От махала "Копривлен" бил извикан екип на Спешен център - Благоевград, който поел пострадалия дядо в село Църварица и го транспортирал до благоевградската болница.

Първоначалната информация бе, че възрастният мъж е със счупена ръка и ребра, луксация на раменната става и кръвонасядания по главата и цялото тяло.

Пострадалият обяснил на полицаите, че по говора разбрал, че двамата му нападатели са цигани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK