Задържаха Волен Сидеров

Снимка: Нова тв

Това станало след хулигански действия

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, заедно с група поддръжници и журналисти от телевизия "Алфа", опитаха да влязат в Първо РПУ, търсейки информация за служителката на МВР Симона Радева. Тя помогна на Георги Семерджиев да се укрие, след като уби две момичета след катастрофа на бул. Черни Връх.

Лидерът на "Атака" настояваше началникът на РПУ-то да подаде оставка. "Защо криете Симона Радева? Да дойде тук комисар Иво Захариев! Тя е съучастник в убийство", заяви Сидеров. Между него и един от полицаите имаше напрежение, като двамата започнаха да се бутат, съобщава dnes.bg.

Журналистите твърдят, че цял ден се опитват да се свържат с пресцентъра на МВР, но не успяват. Те не бяха допуснати до вътрешността на Първо РПУ, а след като всички врати бяха заключени, Сидеров започна да блъска по вратата.

Малко след това се появи началникът на криминална полиция, а Волен Сидеров бе арестуван. Според очевидци, той е бил отведен от четирима полицаи. Полицията не отговаря на въпроси дали лидерът на "Атака" е отведен насилствено или е на среща с комисар Иво Захариев.

По информация на "24 часа", Сидеров е арестуван за "24 часа" заради хулиганство и рушене. Материалите се докладват в прокуратурата. Това е поредно задържане на Сидеров, които има и 5 присъди за хулиганство. Той се споразумя с прокуратурата и бе наказан с пробации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK