Задържаха румънец с ирландски корени за контрабанда на хероин

Снимка: Infomreja.bg

По делото се извършват следствени действия

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 61 г., румънски гражданин, за това, че на 06.11.2021 г. на ГКПП - Капитан Андреево, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България хероин, 4,228 кг, на обща стойност за 380 520 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1 от НК

По делото е установено, че на 06.11.2021 г. на ГКПП-Капитан Андреево обвиняемият А.Д. пристигнал като пътник в автобус, движещ се по линията от гр. Истанбул, Република Турция, за гр. Букурещ, Република Румъния. При извършена митническа проверка е установено, че в багажа си, който представлявал два куфара с двойни горни капаци, А.Д. е пренесъл през границата на страната ни 8 броя полиетиленови пакети, съдържащи светло бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то е реагирало на хероин.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. А.Д. е бил задържан от служителите на митницата за срок от 24 часа. По делото се извършват следствени действия от разследващ митнически инспектор.

На 07.11.2021 г. обвиняемият румънски гражданин, който е с иракски произход, е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Д.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk