Задържаха пожарникар за серия въоръжени грабежи в Пловдив

Източник: iStock

Те са извършени през 2013 и 2014 година

Разкриха поредица от грабежи, извършени през 2013 и 2014 г., съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Задържани са двама мъже на 29 и 30 години. Те са ограбили шест денонощни магазина в Пловдив, както и бензиностанция в близкото село Кадиево. Седемте обира са извършени по идентичен начин.

Единият от задържаните в момента е пожарникар. По време на извършването на грабежите обаче той не е бил в системата на МВР. За всяко от престъпленията е било заведено отделно дело, но едва сега те се свързват едно с друго. Извършителите са направили пълни самопризнания.

Наблюдаващият прокурор Георги Гешев посочи, че седемте грабежа са за около 24 000 лева. Те са били извършени по идентична схема - единият влиза в магазина с пистолет, заплашва продавача, получава оборота и се оттегля. Използвали са два мотора, които не са регистрирани, за да затруднят издирването им.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни, че случаите са извършвани на територията на различни РПУ-та и понеже нямали общи белези униформените не са могли да направят връзка, че става въпрос за едни и същи извършители. Освен това те са ползвали не само двата мотора, но и различни шофьори, които вече са установени и разпитани като свидетели. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5