Задържаха мъж за палежи край ромските квартали на Петрич

Снимки: Община Петрич

Веднага е подаден сигнал до полицията, където лицето е отведено за разпит, който се провежда и в момента

След поредния палеж в терените, близо до ромските квартали на Петрич, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, успяха да задържат младеж в момента на паленето.

Веднага е подаден сигнал до полицията, където лицето е отведено за разпит, който се провежда и в момента. Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Години наред жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети.

Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други. И днес не е имало запалени гуми.

Община Петрич ще продължи с целенасочените действия за прекратяване на това явление, което повече от десетилетие трови града. Призоваваме всеки, който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за залавяне на виновните, призоваха от общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk