Задържаха двама, теглили незаконно 4000 лв. от дебитни карти

Снимка: Infomreja.bg

Двамата са известни на полицията

В резултат на ефективни действия по разследването криминалисти от РУ-Търговище са установили извършители на нерегламентирани транзакции от чужди дебитни карти на стойност над 4 хил. лв.

За времето от 11 до 13 ноември в Търговище чрез дебитни карти, собственост на две жени от същия град – на 61 и на 80 години, са били осъществени нерегламентирани транзакции. По този начин от едната карта е изтеглена сумата от 3600 лв., а от другата – 590 лв.

След проведени незабавни издирвателни и последващи процесуално-следствени действия, полицейските служители са успели да установят извършителите на нерегламентираните транзакции - 35-годишна жена от с. Васил Левски, община Търговище, и 51-годишен мъж от с. Кралево в същата община.

Двамата са известни на полицията с извършени от тях предишни противоправни деяния, осъждани. Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По-голямата част от горепосочените суми от транзакциите вече са върнати на собственичките.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK