Задържаха двама автокрадци, единият катастрофирал

Снимка: Infomreja.bg

Рецидивист е задържан по „горещи“ следи

Бързо производство е образувано срещу неправоспособен водач, управлявал нерегистриран автомобил с поставени табели, издадени за друго превозно средство.

Това е установено от екип на пътна полицията, които на 23 октомври около 21:10 ч. са спрели за проверка лек автомобил "Волво“, управляван от 49-годишен мъж. В хода на полицейските действия става ясно, че шофьорът е неправоспособен водач, а справка за превозното средство е показала, че не е регистрирано по надлежния ред.

На автомобила е имало поставени табели с разградска регистрация, но е установено, че те са издадени за друга кола.

В РУ – Ветово разследват случай при който мъж в нетрезво състояние е катастрофирал с краден автомобил на пътя Русе – Разград.

На 23 октомври в 02:40 часа на пътя Разград – Русе е самокатастрофирал лек автомобил "Опел Астра" с разградска регистрация.

Изпратените на местопроизшествието полицейски служители са изяснили, че водач на превозното средство е 33-годишен мъж, а колата е собственост на друг мъж. При проверка с техническо средство е станало ясно, че той е управлявал автомобила в нетрезво състояние, като дрегерът е отчел концентрация над 1.2 промила.

В хода на изясняване на произшествието е установено още, че лекият автомобил "Опел“ е бил противозаконно отнет същата нощ около 00:30 часа от адрес в Сеново. 

Рецидивист е задържан по „горещи“ следи за противозаконно отнемане на лек автомобил от Монтана.

В дните от 20.10. до 23.10. от ул. "Тунджа" в Монтана бил откраднат лек автомобил "БМВ М6“ с монтанска регистрация, собственост на 56-годишна монтанска жителка. По данни на тъжителката, нанесената щета е в размер на 110 000 лв.

При проведените оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия служители на РУ Монтана по „горещи“ следи установили автомобила на територията на Костинброд.

На място бил задържан и водачът, извършител на престъплението – 45-годишен редицивист от Монтана, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK