Задържаха доведения брат на Семерджиев, карал дрогиран

Снимка: Infomreja.bg

В лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции

Доведен брат на Георги Семерджиев е задържан в столично районно управление, съобщава бТВ.

Тази сутрин към 3 часа, на тел. 112 е подаден сигнал, че в района на „Орландовци“  двама пияни мъже се качват в лак автомобил „Тойота“. Съобщението веднага е предадено на дежурната част на Второ РУ. Сформираният екип от служители предприема незабавни заградителни и издирвателни действия за установяване местонахождението на колата. Десетина минути по-късно тя е засечена в квартала и спряна за проверка. Установена е самоличността на шофьора – 26-годишен столичанин. При извършения му тест с дрегер, уредът е отчел високо съдържание на алкохол в кръвта му.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщава МВР.

При акция на СДВР е задържан водач, шофирал с невалидно свидетелство за управление на МПС

В колата му са открити и иззети полицейска лампа и две радиостанции, съобщават от МВР.

Вчера, в следобедните часове, на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Пушкин“, служители от отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР подали сигнал за спиране на водач на л.а. „Фолксваген Артеон“. Мъжът не само не спрял, но и ускорил движението на колата. Незабавно бил последван от униформените, които го засекли и спрели на метри - в района  на  бул. „България“. 

Установена е самоличността на шофьора – 40-годишен мъж, както и на двамата му спътници – на 30 и 37 години. В хода на предприетата проверка служителите на реда установили, че мъжът е шофирал със свидетелство за управление с изтекъл преди година срок на валидност. При инспекцията е установено, че е счупено предното стъкло на колата, в лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции. По данни на сектор „Видеонаблюдение“-СДВР, снимки от преди дни показват, че  автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация. Извършени са неотложни процесуално-следствени действия.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 348, разследването по който продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK