Задържаха 8 мъже, принуждавали жени да проституират в Германия

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа

Районна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, в хода на което са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по раздел IX от НК „Трафика на хора", съобщават от държавното обвинение.

По делото са привлечени в качеството на обвиняеми и задържани осем лица, български граждани - МД, на 23 години, ЕМ, на 25 години, Й.Ц, на 33 години, Ц.Г., на 52 години, А.М., на 46 години, С.С., на 28 години, И.Г., на 25 години и Б.А., на 24 години.

В хода на разследването е установено, че престъпната дейност на лицата се е извършвала през последните четири години на територията на различни градове в Германия, основно Билефелд и Берлин. Там жертвите били принуждавани да извършват сексуални услуги срещу заплащане, чрез изнудване, упражнено физическо и психическо насилие, отправяне на закани спрямо личността им и тази на техни роднини. Същите били държани в принудително подчинение, забраняван им бил контакт с близките, както и да напускат страната. За целта извършителите взимали мобилните им телефони, личните им документи, не им разрешавали да излизат самостоятелно. Сексуалните услуги се предоставяли от жертвите срещу заплащане директно на извършителите.

Установени са пет жертви на трафик - лица от женски пол, български граждани, които са набрани от различни градове в България и транспортирани до Германия, чрез използването на принуда, въвеждане им в заблуждение и противозаконно лишаване от свобода, с цел да бъдат използвани за развратни действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа, като е преценено, че съществува реална опасност да се укрият или да извършат престъпление. Предстои в този срок да бъде внесено искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо тях.

 

КОМЕНТАРИ

ஜ۩☺۩ஜKaлдaръм Koкoнаஜ۩☺۩ஜ11:37 - 31.03.2023
БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца! През последните 33-години, години на тepop и бeзakoниe, oтвляkoxа и пpевъpнаха в poбини-пpocтитyтkи cтотици xиляди мoмичета, и пpoдaдoха cтотици xиляди дeцa за дoнopи! TPEПИ MAMИЦATA ИМ MAНГAЛCKА!
✯Велзевул✯11:34 - 31.03.2023
Трите най-популярни коли при мутpите, милициoнерите, пpokypopитe и мaнгaлите-cвoдници: 1. Mерцедес. 2. BMW. 3. Kaтaфaлkа.
†❤️Cвeтлaнa oт Плoвидв❤️ tiny.cc/0pt3vz11:32 - 31.03.2023
KOПEЛEТAТА от БOП в Пaзaрджик Начело със Cъветcката Мъcтия Гpoздaнов Aреcтувана с два килограма KOKAИН Покровителстват Нapkoтpaфиkа.
†❤️Baля oт Бypгac❤️ tiny.cc/fot3vz11:30 - 31.03.2023
KOПEЛEТAТА от БOП в Дoбрич Oрганизирaт и Koнтролират Tpaфика на XOРА за TPYПНИ ДOНOPИ!

FACEBOOK