Задочен скандал между ГЕРБ и „Възраждане”

Снимка: Infomreja.bg

От ГЕРБ обявиха, че ще търсят правата си в съда

Задочен скандал между ГЕРБ и „Възраждане”. От партията на Бойко Борисов обявиха,че ще търсят правата си в съда заради изказване на Костадин Костадинов. В петък в ефира на „Здравей, България” лидерът на „Възраждане” обяви, че на местните избори през 2019 г. вотът във Варна е бил манипулиран.

На 2-ри декември като аргумент против хартиената бюлетина Костадинов посочи пример от местните избори през 2019 г., когато именно лидерът на „Възраждане” беше кандидат за кмет на Варна.

„След като правихме анализ на изборния резултат, аз коментирах публично и изразих своето негодувание за това, че се фалшифицира вотът. Коментарът на един от общинските съветници във Варна, от ГЕРБ, беше: „Кьорав карти не играе. Като нямате възможност да си докарате застъпници, не се оплаквайте, че сме ви откраднали гласовете. Каква е възможността в секциите, в които имаме застъпници, да печелим, а в секциите, в които нямаме, да губим с две към едно”, каза Костадинов.

От ГЕРБ ще потърсят правата си в съда. „Това е клевета. Това значи, че ние сме нарушили изборния закон. Това значи, че ние сме фалшифицирали изборите, което аз не приемем и съвсем нормално е евентуално да потърсим правата си в съда”, обяви депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев.

От партията на Бойко Борисов допълниха, че доказателства за нарушения няма. „Във всички случаи на преброяване, повторно, на бюлетини от страна на съда - изборните протоколи са потвърдени като реални”, каза депутатът от ГЕРБ Славена Точева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK