Забраниха безстопанственото пашуване в община Сатовча

Снимка: Infomreja.bg

Ръководството на общинската администрация в Сатовча издаде нарочна заповед, с която се забранява пускането и безразборното пашуване на всички видове домашни животни и безпризолен впрегнат във впряг добитък по улиците, парковете и градини за обществено ползване в и извън населените места на територията на община Сатовча.

Разпространената заповед е с цел недопускане на пътно транспортни произшествия, влизане на животни в частна собственост, кражби на домашни животни, имущество и др.

Нарочната заповед е издадена срещу нарушителите на обществения ред и в изпълнение на Наредба №1 за опазване на селскостопанското имущество и реда в общинския център и извън него.

Кметовете на населените места ще запознаят жителите с въведената забрана. Тяхно е и задължението да следят стриктно за спазването на забраните по издадената заповед и да не допускат нарушения.

Кметовете са в правото да налагат административни наказания и глоби, както и санкции за възстановяване от нарушителите на нанесени имуществени щети. Задължение е и контролът за изпълнение на всички клаузи от местното население в Наредба № 1.

Изпълнението на заповедта освен на кметовете по населени места е възложена на екополицаите, еколога на общината, като цялостният контрол за изпълнението на заповедта е делегиран на зам.-кмета Илхан Карагьозов - директор отдел „Земеделие“ в администрацията на община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//